Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Marmarabirlik Başkanı Asa: 2015 yılı zeytin satış hedefimiz 43 bin ton”

Marmarabirlik Başkanı Asa:  2015 yılı zeytin satış hedefimiz 43 bin ton”

Marmarabirlik Genel Başkanı Hidamet Asa, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nde Salı günü düzenlediği basın toplantısında birliğin yeni hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Marmarabirlik Genel Başkanı Hidamet Asa, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde Salı günü düzenlediği basın toplantısında birliğin yeni hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Şeffaf bir yönetim olduklarının altını çizen Asa, şunları söyledi: “Ortaklarımızın refah düzeylerini artırmak için çaba harcıyoruz. Üreticiden, bu yılki hedefimiz olan 36.200 ton zeytin alımına ulaştık. 2015 yılındaki satış hedefimiz ise 43 bin tondur. 2016’da ise üreticiden 65 bin ton alım yapmayı hedefliyoruz. 5 yıldan bu yana Marmarabirlik olarak çok güzel bir büyüme ivmesi gerçekleştirirken, bir lira bile kredi kullanmadık. Bu büyümeyi, aralarında Erdek’in de bulunduğu birliğimize bağlı 8 kooperatifle birlikte huzur ve istikrar ortamında, uyum içinde sağladık.”
Son iki yıldır Erdek’e zeytin kotasının uygulanmadığını da vurgulayan Asa, “Ancak, Marmarabirlik’teki tüm kooperatifler bünyesinde, en geç iki yıl içinde kotanın tamamen kalkacağını hedefliyorum” dedi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli